Sidste Testkamp for Liga 1

image Trænerduo med peptalk i pausen
Morten Kalmar
30. marts 2021 kl. 23:40
U15 mandskabet måtte nøjes med et smalt 1-2 nederlag til Liga rivalerne fra AC Horsens.
U15 Liga 1 AaBK vs AC Horsens

Da der jo stadig ikke må være tilskuere til kampe, kommer her et fyldigt og spændende referat:

“Lørdag spillede U-15's nyoprykkede Liga 1 hold sidste træningskamp i 2021 Cup, inden det efter Påske bliver alvor i den stærke række, der dækker hele Jylland og Fyn.

Modstanderen var medoprykkerne og puljevinderne fra AC Horsens. En rigtig stærk modstander, der nok skulle sørge for at holde os til ilden så vi fik de nødvendige kilometer i benene. Holdet har efter coronapausen arbejdet meget på et nyt spilkoncept med en del spillere på nye pladser, og efter de sidste 2 regulære træningskampe, hvor vi igen kunne spille 11 mod 11, begynder det at se rigtigt fornuftigt ud.
   Truppen er stadig smal, måske en af de smalleste i rækken, men til gengæld er det en meget homogen flok drenge, der kender hinandens styrker og svagheder.

I lørdagens kamp bølgede spillet frem og tilbage med mange gode dueller og fine kombinationer.
   Måske med AC Horsens i et lille spilovertag. Efter små 10 minutter er det dog AaBK, der først finder vej til netmaskerne. Sebastian Hoff driver bolden frem fra sin plads på højre back og finder Mads Petersen, der spiller bolden videre mod midten til Søren Kalmar. Hoff har fortsat sit løb over kanten og Kalmar finder ham med en knivskarp aflevering. Ingen Horsens spillere er fulgt med og fra kanten af feltet kan Hoff sparke kuglen i kassen med et tørt, fladt hug i det lange hjørne. 1-0 til hjemmeholdet.
   På det næste angreb skulle der dog allerede komme balance i stillingen. En dygtig Horsens spiller kanter Oscar Hansen i en direkte duel og sætter fuld fart mod mål. De fleste med blå/gule briller på forventer måske et fløjt fra kampens dommer og et frispark til Oscar, men det får vi ikke. En frustreret Oscar sætter efter Horsens spilleren og just indenfor feltet bliver der en minimal kontakt imellem de 2 spillere. Horsens spilleren gør sig ikke umage med at blive på benene, og kampens dommer peger på pletten. I stedet for et AaBK frispark på kanten er der nu pludselig i stedet straffespark til AC Horsens. Oscar har svært ved at holde frustrationerne nede og må modtage en advarsel og en 10 minutters tur på sidelinjen. Kristoffer Aaskov er chanceløs på stregen da straffesparket bliver sat ind højt, hårdt og præcist. 1-1.

Undertalssituationen giver AC Horsens mere boldbesiddelse, men de store chancer kommer de ikke til. Symptomatisk nok er det en personlig fejl, der ender med alligevel at give dem føringen. En tøven i forsvaret og en for kort tilbagelægning straffes prompte, og 2-1 målet bliver hamret i kassen. Kort efter bliver vi igen fuldtallige, og udligningen er uhyre tæt på.

Horsens synes i kontrol i deres opspil, men Sebastian Hoff bryder bolden og hurtige kombinationer mellem Søren Kalmar og Mads P. sender sidstnævnte helt fri på højrekanten. Et perfekt indlæg slået med den helt rigtige temperatur finder Nicklas Thomsen Nissen ved bagerste stolpe og han sender et hovedstød mod mål som kun en regulær Gordon Banks-redning fra AC Horsens keeperen kan forhindre i at gå i kassen. Et fantastisk angreb og en lige så fantastisk reaktion på stregen.

1-2 til AC Horsens ved pausen. Fra anden halvlegs start bliver der førsteholdsdebut til Nicklas Jørgensen på midtbanen, og han falder med det samme fint ind i spillet og byder flot ind med stor fysik i duellerne. Anden halvleg er lige så lige som den første. Begge hold har optræk til scoringer. Tættest på for AaBK er et par dødbolde. Nicklas Thomsen Nissen sparker direkte mod mål, men muren får akkurat rettet bolden forbi mål. Et andet frispark fra Nicklas finder Kristian Helt ved bageste stolpe, og Kedde er tæt på at kunne banke udligningen i kassen, men afslutningen går lige over mål.
MEn soloaktion fra Christopher Prentice-Wind ender med et skud fra kanten af feltet, men afslutningen går lige forbi. AC Horsens kommer også frem til et par løse chancer. Tættest på er de med en helt fri hovestødschance efter indlæg i det lille felt, men Aaskov holder målet rent.

Kampen ender med et knebent 1-2 nederlag til et hold vi på forhånd havde set som værende bedre end os i de fleste aspekter. Tager vi de positive blå/gule briller på vinder vi endda kampen 1-0 i den tid vi spiller 11 mod 11, så sammenholdt med sidste weekends flotte 6-0 sejr mod HEI lover det særdeles positivt for de spændende kampe, der venter i Liga 1, og når først det nye spilkoncept kommer helt ind på spillernes rygrad venter der helt sikkert mange point og venter på drengene.

Første Liga 1 kamp venter den 10. April i Skanderborg.