26. august 2018 kl. 22:51
Drengene fra U16 er her i efterårsturneringen returneret til Liga 2 rækken.

U16 igang med nederlag og sejr.

Efter en sommerpause hvor der har været en del afgang i årgangen på grund af efterskoleophold
og desværre knap så god tilgang, endnu da.. så kom også U16 igang med kampene i Liga 2.

Første opgave bød på en forventet svær udebanekamp i Tønder, hvor vi sidst vi spillede i samme række
havde nogle svære kampe, den gang især på grund af deres fysiske overtag.
Denne gang bestod vores største udfordring i at få samlet spillere nok, da vi desværre stod lidt med nogle
"dumme" afbud og samtidig ikke var lykkes med at finde en målmand til at hjælpe.
Så med 11 spillere, to som indskiftere, vi helst ikke ville bruge, da de gerne skulle spille for andetholdet sener samme weekend,
og ikke mindst en markspiller på mål, så tog vi kampen op.

Lidt overraskende var det så faktisk os der fra kampstart viste os som spilstyrende og bedst spillende og efter en del store muligheder
får vi endda helt fortjent gjort det til 1-0 ved Morten Bøttcher.

Desværre falder vi lidt i niveau og kommer til at give for meget plads væk til hjemmeholdet og da vi ikke er konsekvente nok
og får ekspederet bolden væk inde i feltet får Tønder udlignet kort inden pausen.

Efter pausen får vi aldrig rigtigt helt gang i spillet igen og hænger i nogle returløb, hvilket giver modstanderne for gode betingelser
i et par enkelte tilfælde, som de kynisk udnytter til at sikre deres 3-1 sejr.

På tur til Kolding med endnu en tynd trup

Efter at have haft nogle spillere med i U17 pokalkampen hvor de var med til at vinde 3-0, i Tønder, havde vi i ugens løb
en god snak om første kamp og nogle gode træninger, så nu følte vi os klar til at tage til Kolding og udfordre endnu en ganganger fra tidligere møder.

Men endnu en gang blev vi ramt af uheld og afbud, på grund af rejse kunne vores multispiller Noah Nicolaisen ikke deltage
og efter en hård medfart i pokalkampen, måtte forsvarsspiller Samt Kocyigit melde fra med et par ømme ribben, og som om det ikke var nok,
så blev vores stabile midterforsvarer Thomas Callesen ramt af sygdom natten op til kampen, så endnu en gang stod vi med kun 11 spillere.
Vi fik heldigvis Frederik Iversen til at springe til som gardering på bænken og denne gang havde vi fået en aftale på plads på målmandsposten,
hvor klubben dygtige U14 keeper havde sagt ja til at hjælpe os.

Morten Bøttcher scorede også i anden kamp.

Selvfølgelig kan en sådan optakt til en kamp ikke helt undgå at sætte spor og når man så møder op i Kolding,
hvor det første man hører er at de havde forsøgt at blive oprykket til Liga 1, fordi de mener at deres niveau er til det,
så rynker man lige panden en ekstra gang.

Men på trods af alle strabadser, på trods af at vi ankom lidt senere end planlagt og på trods af den lille skepsis
der havde sat sig, så blev vi enige om at vi ville gå ud og kæmpe for hinanden, spille det spil vi er gode til
og ikke mindst bakke hinanden op hele vejen rundt.

På grund af spillersituationen blev Yuri Kildegaard rykket ned på pladsen som højre back og spillede en storkamp.

Og hold nu fast hvor gik drengene ind og kæmpede det bedste de havde lært, lige fra første dommer fløjt.
De satte sig reelt på kampen spillemæssigt og spillede i perioder koldings drenge rundtossede, når de brugte
mange af de ting vi nu har trænet de sidste sæsoner.
Lige som, imod Tønder virkede det som om vores modstander var gået i stå spillemæssigt, for igen var vi oppe imod
en modstander der satsede rigtigt meget på at sparke lange bolde op som de så skulle i løbeduel om.
Men hvor vi sidste år nok havde haft en del problemer med at møde netop den form for modstander,
så er vores bagkæde nu blevet kloge nok til at falde tidligt nok og så komme på den rigtige side af dem,
så reelt vil jeg mene at de kun en gang i løbet af kampen skaber en farlig situation på netop den måde at spille på.

Casper "Mini" Hye ser stort på hvilken modstander der står foran ham og spillede stabil på venstre backpladsen.

Da vi virkede til at have fornuftigt styr på deres opspil, var vores største bekymring egentligt at holde dem fra standardsituationer
tæt omkring vores eget mpl og især hjørnesparkene ville vi gerne undgå.
Til dels da det er her vi har været sårbare tidligere og så også fordi vores "låne-målmand" jo selvfølgelig ikke helt har fysikken endnu.
Men også her fik vi gjort det godt og i den ene situation hvor vi ikke får bolden væk med det samme,  der disker keeper Oliver Svoger op med
en feberredning helt nede ved roden af den en stolpe og redder os fra at komme bagud.

Oliver Svoger stod en sikkert med flere gode indgreb, både med hænder og fødder og blev helt fortjent kåret som kampens spiller.

I pausen var der ros til alle spillere og de var selv helt klar på at der var muligheder i kampen, som de skulle ud og kæmpe for i anden del,
så selv om der kun var de samme elleve at tage af og selv om der blev løbet mange meter og taget mange nærkampe, så fortsatte de med at knokle på
i alle 80 minutter.

Anfører Simon Voss ser kampens største slider Frederik Gydesen gå ind i nærkamp nummer 1000..

Med ti minutter igen får vi en omstilling som vi flytter hurtigt op i højre side af banen og efter flere gode muligheder,
som vi ikke fik udnyttet, så lykkedes det denne gang for Morten Bøttcher at sætte den i kassen til føring på 1-0.

Selv om hjemmeholdet prøvede at presse endnu mere på, så blev de aldrig reelt farlige i slutfasen og det der kom i nærheden af kassen
tog Oliver sig sikkert af, så efter 80 +2 kunne vi fortjent hæve armene og glæde os over en rigtig god sejr.

Næste udfordring bliver førstkommende onsdag aften når OB gæster Aabenraa Stadion.